Æglæggere
Tanniner stimulerer ædelyst og fordøjelse hos fjerkræ.
En forholdsvis stor andel af de problemer som besætninger med kyllinger og æglæggere oplever er knyttet til en fordøjelse som ikke er helt optimal, som bidrager til en lidt fugtig gødning, og for stor frigivelse af ammoniak fra gødningen. Ved at stimulere og få bedre styr på fordøjelsen kan vi derfor løse flere problemstillinger.
I besætninger med æglæggende høns er det ikke overraskende, at man opnår færre beskidte æg, når gødningen bliver mere tør. Vi har samtidig set æglægningsprocenter som ligger over norm, hvilket en nærmere analyse viser skyldes, at mange parametre er forbedret i besætningen, der blandt andett kan måles som bedre ædelyst.
Det er velkendt at trædepudesvidninger hos kyllinger er knyttet til gødning som er lidt for fugtig, og her kommer tanninerne til deres ret ved at skabe en tørrere gødning. Samtidig med at gødningen bliver tørrere mindskes afdampningen af ammoniak.